Hozd vissza a nyár ízeit egy kis levendulával

  • 2015.02.06.
  • 7

Ez a levendulás kulináris csomag bio orvosi levendula virágból és bio orvosi levendula illóolajból áll, amelyet bátran használhatsz fagylaltokba, szörpökbe, süteményekbe, vagy akár teába.

 
Egy ötlet így Valentin nap előtt:
         200 g finomliszt
         100 g őrölt mandula
         csipet só
         70 g porcukor
         200 g hideg, sótlan vaj
         1 citrom reszelt héja
         1 tojás sárgája 
         2 csepp bio orvosi levendula illóolaj (lavandula angustifolia)
         2 tk. bio orvosi levendulavirág (lavandula angustifolia)
A lisztet, az őrölt mandulát, a sót, a porcukrot, a levendulát és a vajat robotgépben morzsásra dolgozzuk, hozzáöntjük a tojást és a levendula olajat, és még egyszer alaposan elkeverjük.
A tésztát egy fóliába csomagolva 2-3 órát hűtjük, majd lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy négyzet alakúra felvágjuk. Sütőpapíros tepsiben 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt halvány sárgára sütjük.