Bogyós clafoutis River Cottage Ausztrália

  • 2016.01.17.
  • 5

Paul West neve nem tudom mennyire cseng ismerősen, ő az az Ausztrál fická, aki a River Cottage mintájára, Hugh Fearnley-Whittingstall támogatásával megcsinálta a saját farmját. És persze mivel ő szakács, így sorozat is készült belőle. Igen, kicsit az esélye, hogy Józsi bácsi évtizedek óta működő "farmjáról" sorozat készüljön....Szóval, ő egy szimpatikus, dolgos gyerek, aki mellette tényleg jól és egyszerűen főz.Miután lement a tv sorozat, gondolom ezzel nem lepek meg senkit, hogy azonnal kellett nekem a szakácskönyv, a The River Cottaga Ausztralia Cookbook. Azóta már többször főztem belőle és eddig mindig sikert aratott a recept.Ma egy gyors clafoutis receptet kerestem, két Nigella könyv átnézése után (ott tudok ám ragadni órákat....), jutott eszembe Paul West, aki természetesen gyorsan és egyszerűen prezentálta, amit keresek.Most az ő receptje jön, ami vetekedik Gordon Ramsey-ével, nálam eddig clafoutis-ban ő volt a topp. Jó kis szakács parádét hoztam itt össze:)))Hozzávalók egy kerek sütőtálhoz, kb. 6 (inkább 4) személyre:100g sima liszt, 50g barna cukor, 60g kristálycukor, 2 tojás, 250g zsíros tejszín, 2 tk. vanília kivonat, 300g bogyós gyümölcs (én fagyasztottat használtam)+vaj a tál kikenéséhez, egy kevés liszt a szóráshoz, porcukorA sütőt előmelegítjük 200 fokra.A tojást a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejszínt és a vanília kivonatot.Az illatos masszánkba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a gyümölcsöt és óvatosan összeforgatjuk.Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, nem kell kiolvasztani!A sütőtálat kikenjük vajjal, megszórjuk egy kis liszttel, ez azért fontos, hogy ne ragadjon le a tészta. A gyümölcsös masszát beleöntjük, ennyi.Mehet is a sütőbe, kb. 30-35
perc alatt készre sül. Mikor szép aranybarna a teteje és nem folyékony már a massza, biztos kész! De az illatán érezni fogjuk, összetéveszthetetlen ! Ahogy felbugyognak a gyümölcsök....hmmmm....Jó sütést!Anna