Red Velvet muffin Rachel Allen-től

  • 2015.10.10.
  • 8

Fotó: Bake Ann!Holnap megosztom veletek anyukám idei szülinapi tortájának receptjét, ma jöjjön ez a "kísérő muffin". Azért neveztem el így, mert mikor a tortát terveztem, az volt az első gondolatom, hogy hat emberre nem sütök naaagy tortát. Így maradtam a 23-cm formánál. Aztán szó szót követett és anyukám elárulta,
hogy barátosnői majd du. jönnek, mikor "úgyis megmarad a torta", legalább megkínálhatja őket belőle..... Igaza van. Na, gyorsan kellett még egy finomság, amivel, ha nem maradna torta, kínálhatja a lányokat. Hát így jött a képbe Rachel Allen, aki még sosem okozott csalódást.Hozzávalók 12 db muffinhoz:100g puha vaj, 200g cukor, 1 tk. vanília kivonat, 2 tojás, 175 ml zsíros tej, 1 tk. piros ételfesték, 175g simaliszt, 25g kukoricaliszt, negyed tk. sütőpor, 1 ek. kakaó, csipet só, 1 tk. fehérborecet, 1 tk. szódabirkarbóna+ tetejére marcipán vagy tejszínhabFotó: Bake Ann!Fotó: Bake Ann!Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A muffinsütő mélyedései béleljük a kapszlikkal.Keverjük át a vajat a robotgéppel, adjuk hozzá a cukrot és habosítsuk ki. Öntsük hozzá a vanília kivonatot és a 2 felvert tojássárgáját.A tejben oldjuk fel az ételfestéket. Mindig több ételfestéket használjuk tészták színezéséhez, mint amennyit gondolnánk, mert sütés közben kifakul a szín és a tészta is beszívja. Úgyhogy csak bátran!A szép vörös tejet adjuk a vajas keverékhez.A lisztet szitáljuk át a sóval, sütőporral és kis adagokban adjuk a már piros masszához.A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk ezt a tésztához. Egy kis pohárba a fehérborecethez (én málnás balzsamecetet használtam) szórjuk hozzá a szódabikarbónát, érdekes pezsgős reakció következik! Majd a feloldott anyag mehet a többi masszához.Elkezdjük betölteni a kapszilikat, míg a tésztánk el nem fogy.Mehet is a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk még 5 percig pihenni a formában, majd
ha szükséges, még egy szép papírkapszliba belehelyezzük őket.Én a tetejét kissé levágtam, egyenesre, kinyújtott marcipánból köröket szaggattam és ezt helyeztem vissza, majd egy virággal még megdíszítettem.De természetesen ha felvert tejszínhabbal szép kis csúcsot nyomunk a tetejére, ugyanolyan finom lesz!Jó sütést!
Anna