Császármorzsa Hegyi Barbarától

  • 2015.02.23.
  • 7

Hegyi Barbara, az Alkalomadtán c. szakácskönyvéről már írtam, na abból való ez a recept! Nem is olyan rég ettem valahol egy rettentően száraz császármorzsát és rögtön megfogadtam, hogy otthon csinálok ennél sokkal finomabbat. Aztán, micsoda véletlen, jött ez a szakácskönyv, jött az ihlet és már az asztalon is gőzölgött a "finom" császármorzsa.Hozzávalók 4 személyre:250g liszt, 400ml tej, 4 tojás, 80g cukor, 30g vaj, sóA sütőt előmelegítjük 160 fokra.A vajat megolvasztjuk és hagyjuk visszahűlni.A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipetnyi sóval. Ezután hozzácsorgatjuk a visszahűtött vajat és a tejet is. Beleszitáljuk a lisztet és kézi habverővel vagy robotgéppel simára keverjük.Mehet is a kivajazott tálba, szépen szétterül és irány a sütő, 1 órára.Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből, apró darabkákra vágjuk, szabálytalanul (!) és még pár perc a sütőben, hogy alul-felül ropogós legyen.Gyümölcskompóttal, párolt gyümölccsel, pálinkás baracklekvárral vagy (uram bocsá...) vanília sodóval tálaljuk!Jó sütést!
Anna