Csokis-karamellás grillázsszelet

  • 2014.12.19.
  • 1

Gyerekkorom süteménye. Talán mert gyorsan elkészül, azért készítette olyan gyakran anyukám. És én azóta nem ettem. Majd rátaláltam a receptjére, még aznap elkészítettem. Finom lett, a fiúk csak úgy kapkodták a tálból...de anyué nekem jobban ízlett:)Hozzávalóvalók:200g kristálycukor, 125g vaj, 200g durvára vágott mogyoró, 1 doboz cukrozott sűrített tej, 4 ek. kakaós pudingpor, 1 csomag tortaostyaAz öntethez:100g étcsokoládé, 2 ek. étolaj, 1 kk. kakaóEgy lábosban karamellizáljuk a cukrot. Mikor már kicsit barna, hozzáadjuk a vajat, majd a durvára vágott mogyorót is.Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellét a karamellhez csorgatjuk a sűrített tejet. Egy kis részt felfogunk, amiben simára keverjük a pudingport. Majd ezt is a grillázshoz adjuk, addig főzzük, míg kissé sűrűbb nem lesz.Magunk elé helyezzük az első ostyalapot, megkenjük a grillázs negyedével, majd ráhelyezzük a másik lapot, újabb grillázs réteg és befedjük a harmadik lappal. Ez a lapunk kész is van.Ezt megismételjük újra, nekem 2 lap (2x3lap) sütemény jött ki ebből a grillázs mennyiségből.Egy éjszakára, letakarva hagyjuk puhulni. Másnap felszeleteljük hosszában, majd egyenlő kockákra vágjuk.Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasszuk az étolajjal és a kakaóporral együtt.Minden kis grillázsszelet sarkát belemártjuk a csokiba és míg meg nem köt, megszórjuk színes szórócukorral, illetve tetszés szerint díszíthetjük.Jó sütést!Anna