Citromos-mézes fürj

  • 2014.05.13.
  • 9

Amennyire egyszerű ez a recept, annyira nehezen beszerezhető a fürj. Szerencsére mostanában gyakran bukkan fel a Lidl - ben, gusztusos csomagolásban, szépen tisztítva, tudom ajánlani! Nem kell tőle idegenkedni, mintha kis csirkéket készítenénk, de mégis ott van pluszként a vad íze. Ez a recept a két fantasztikus Duci Hölgy szakácskönyvéből van, klasszikust csak klasszikusoktól:)Hozzávalók 2 főre:4 fürj, 55g vaj, 2 zúzott fokhagymagerezd, 2 ek. méz, 1 citrom leve, só, frissen őrölt fekete borsMelegítsük elő a sütőt 230 fokra.Olvasszuk meg a vajat egy kis serpenyőben, tegyük bele a zúzott fokhagymát, de hagyjuk megbarnulni! Adjuk hozzá a mézet és a citromlevet, keverjük össze alaposan. Szórjuk meg sóval, borssal bőségesen.A fürjeket helyezzük egy magasabb falú tepsibe, öntsük rá a vajas serpenyőnk tartalmát. Egy ecsettel kenegessük meg a fürjeket körbe és a hasüregüket is.Mehetnek is a forró serpenyőbe, kb. 10-15 percre. Mikor már a tűpróbára fehér lé csorog ki a combjukból, vegyük ki és locsoljuk meg őket a páclével, amiben sülnek.Pár percre visszatoljuk a serpenyőt, a sütőt grill fokozatra kapcsoljuk és szép, aranybarnára sütjük a madárkákat. "A vadhúsnál mindig fontos, hogy gyorsan és szép barnára piruljon meg, mert csak így őrzi meg a zamatát " - ez a tanács a Hölgyektől van.Jó főzést!