Csokis madártejszelet

  • 2014.04.25.
  • 4

Habos legyen, csokis legyen, ne legyen száraz....ennyi. Ez minden süteményre vonatkozó kritérium itthon. Mivel férjem névnapjára készült, a minimum volt, hogy figyelembe vegyem:) Finom lett, na!Hozzávalók egy közepes tepsihez:A tésztához:8 tojásfehérje, 8 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 8 ek. liszt, 1 cs. sütőporA csokikrémhez:8 tojássárgája, 4 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor 1 ek. kakaópor, 2 cs. csokoládés pudingpor, 8 dl tej, 250 g puha vajA sütemény tetejére: 4 dl habtejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. habfixálóElőmelegítjük a sütőt 180 fokra.A tésztához a tojásokat ketté választjuk, nekünk csak a fehérje fog kelleni. Habbá verjük egy csipetnyi sóval,
a kétfajta cukorral, hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Óvatosan összedolgozzuk a liszttel, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.Amíg sül, elkészítjük a csokoládékrémet.
A tojássárgákat a kétféle cukorral kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a kakaóport, a pudingport, majd a tejet is bele öntjük, csomómentesre elkeverjük.
Közepes lángon besűrítjük, pudingsűrűségűre. Hagyjuk teljesen kihűlni.Mikor kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és először lassú fokozaton elvegyítjük pár perc alatt, majd kihabosítjuk erősebbre kapcsolva a robotgépet. Fontos, hogy vajdarabok ne maradjanak a krémben!Mikor a tészta kihűlt, rásimítjuk a csokikrémet és hűtőbe tesszük, kicsit kifagyasztjuk.Addig felverjük a cukorral a habtejszínt, beleszórjuk a habfixálót és mikor már kemény habot kapunk, sima csöves habzsákba töltjük és megdíszítjük vele a csokikrémes felületet.Díszíthetjük tovább is, reszelt csokival, kakaóporral, szóró cukorral, stb.A receptért köszönet Hankka blogjának!Jó sütést!