Krémes - a megmaradt tojásfehérjékből

  • 2013.05.26.
  • 6

Mikor elsőre végigolvastam ezt a receptet Napfény és fűszer blogján, elég hihetetlennek tűnt. De mivel csak úgy gyűlnek a fagyasztónkban a tojásfehérjék, gondoltam mit veszíthetek, kipróbálom. A fotó a krémeséről csodás volt, ez még inkább ambicionált. De azt, hogy kb. fél óra alatt elkészülök, nem hittem volna. Pedig igaz, gyors, mutatós és fiiiinooooommmm!Hozzávalók egy nagy tepsihez:2 cs. 500 gr-os leveles tésztaA krémhez:9 dl víz, 150 g cukor, 4 cs. vaníliás pudingpor9 tojásfehérje, 100 g porcukor, 1 ek. citromléElőmelegítjük a sütőt 200 fokra.A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd villával több helyen megszurkáljuk, hogy sütés közben ne emelkedjen meg. Egymás után, tésztától függően, kb. 5-10 perc alatt világosbarnára sütjük a tésztákat.Még melegen az egyiket 20-25 kockára vágjuk, hogy a szeletelésnél ne nyomja szét a habot.A vizet összekeverjük a pudingporral és a cukorral egy 4 l-es fazékban. Azért ilyen nagyban, mert a hab, vagyis maga a krém ebben nő majd szép nagyra:)A tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral kemény habbá verjük.Megfőzzük a pudingot. Miután vízzel főzzük, az állaga inkább zselés és fényes lesz.A tűzhelyet takarékra állítjuk.
Még melegen, de óvatosan hozzákeverjük a fehérjét, jól összekeverjük, hogy a fehérje elkeveredjen a pudinggal és aranyszínű, habos krémet kapjunk.Ha ezzel megvagyunk, az egyik megsült lapot visszahelyezzük a már kihűlt tepsibe, (ami majd be is fér a hűtőbe!!!) rásimítjuk a habot és kirakjuk a tetejét a felkockázott másik lappal. Nem kell megijedni, a krém nem indul el minden irányba, szépen tartja magát!Pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.Tálalás előtt megszórjuk kevés vagy sok porcukorral és a felvágott tészta-kockák mentén könnyen felszeleteljük.Ennyi, kb. 30 perc. Hihetetlen.....Jó sütést!