Amerikai almatorta

  • 2013.04.25.
  • 9

A Mindmegette.hu-n találtam ezt a receptet. A kommentekben csupa hű meg ha volt, hogy ilyen finom és olyan gyors. És mi tagadás, tényleg. Nem tart tovább, mint egy muffin, de a könnyű, habos piskótatészta kenderbe veri a muffinokat:)Hozzávalók egy 26 - cm-es tortaformához:5 db alma, 200 g cukor, fahéj, 100 g margarin, 150 g liszt, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2 db tojás, 1 dl tejElőmelegítjük a sütőt 170 fokra.A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beleszeleteljük a megpucolt almákat. Szépen elegyengetjük, rászórunk a cukorból 50 g-ot és 1 ek. fahéjat.A margarint megolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalót hozzáadjuk és robotgéppel simára keverjük.Az masszát a szeletelt alma rétegre öntjük és mehet is a sütőbe, légkeverésen 170 fokra, 30 percig.És igazából itt a vége, kész!Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy óvatos, de gyors mozdulattal a kínáló tálra borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre.Ki, hogy szereti fahéjjal, tejszínnel vagy fagyival is tálalhatjuk!Jó sütést!