Vörösáfonyás kapros káposztasaláta
- 2017.01.30.
- 9
Remek téli vitaminpótóló saláta az alábbi recept, annak is bátran ajánlom, aki alapvetően nem rajongója a kapornak. A citrom leve finoman megkapja a vörösáfonyát, ami édes levet ereszt, így a roppanós káposzta és karalábé édes-savanyú és pikáns lesz. A We love olíva lakásétterem szuper salátája volt.
Hozzávalók:
fél kisebb fej káposzta vékony szeletekre vágva
két karalábé julienne-re vágva (gyufaszál formájúra)
15 dkg vörösáfonya
fél evőkanál kapor felapírtva
1 gerezd fokhagyma felapírtva
1 kisebb citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
A hozzávalókat egy nagyobb salátás tálba összekevered és tálálalás előtt fél órát állni hagyod, hogy a citromlé az áfonyával összeérjen. Tavasszal friss kaporral még finomabb, de télen a száríitott kaporral is tökéletesen működik.
A szerzőről
Babramegy