7 szakácskönyv ötlet karácsonyi ajándéknak

  • 2016.12.05.
  • 1

Ha valamelyik gasztroőrült barátodnak/rokonodnak/párodnak szakácskönyvet vennél karácsonyra, szerintem ezeket érdemes :) 5 angol és 2 magyar nyelvű szakácskönyv ajánló a fa alá. 
1. Ottolenghi, The Cookbook - (új kiadás)
 Yotam Ottolenghit szinte minden évben ajánlok, idén sincs ez másként :) Most jelent meg Ottolenghi és Sami Tamimi 2008-as csodálatos könyvének felújított kiadása. (Ottolenghi és Tamimi korábbi könyvei közül kettő a Jeruzsálem és a Vegetariánus finomságok (Plenty) magyarul is megjelentek.)

 
2. Molly Yeh: Molly on the Range
A farmra költöző new yorki leányzó kalandjai először blogon, most már könyvben is! Nem lehet nem szeretni..

 
3. Marcus Samuelsson: The Red Rooster Cookbook
Az afrikából származó, Skandináviában felnőtt, majd a New Yorkban letelepedett szakács legújabb könyve Harlemről és a harlemi kajákról. 

 
4. Naomi Duguid: Taste of Persia: A Cook’s Travels Through Armenia, Azerbaijan, Georgia, Iran and Kurdistan
Közel-keleti konyhába merülés, visszatérés az eredeti perzsa receptekhez.

 
5. Peter Meehan: Power Vegetables! 
A Lucky Peach gasztromagazin egyik főszerkesztőjének vega szakácskönyve, némi őrültségre és sok klassz receptre lehet számítani!

 
+1 Budai Zsanett, Tonté Barbara: Romani Gastro
"Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigány konyhát. Mint minden nemzet konyhájának, úgy a roma gasztronómiának is folyamatosan reagálnia kell az újonnan jött igényekre. Egyszerre éljük meg a cigány és a magyar tradíciót úgy, hogy közben próbálunk az otthonról hozott értékekből a lehető legtöbbet megtartani." - már nagyon kellett egy ilyen, éljen!

 
+2 Mautner Zsófi: Karácsonyi színező - 15 ünnepi recepttel
Chili és Vanilia receptek és mindfulness színező, elég jó párosítás :)