A legjobb padlizsánkrém

  • 2016.07.20.
  • 2

Anyám klasszikus receptje. Tényleg a legjobb. 



Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája (nagy melegben inkább majonéz)
só, bors
Elkészítés:
A trükk az elkészítésben rejlik! A padlizsánt nem a sütőben sütöd meg, amitől elveszti a nedvesség tartalmának jó részét, hanem fent a gázlángon, egy lángelosztó segítségével. Gyakorlatilag a nyílt lángon sütöd meg, amivel jár némi tűzhely takarítás, viszont csodás füstös íze lesz. Ha szénné égett a padlizsán héja, akkor megvárod, amíg kihűl, majd megpucolod. A turmixgépbe teszed a tojássárgával és a fokhagymával, és ahogy turmixolod, úgy adagolod hozzá folyamatosan az olívaolajat, amíg krémes állagú nem lesz.