Nyári, őszi zöldségkrémek

  • 2015.09.29.
  • 7

Mostanában több olyan rendezvény volt, amire felkértek, hogy én készítsem a cateringet és ilyenkor nyárvégén nincsen jobb dolog, mint szezonális zöldségekből készíteni remek zöldségkrémeket! Nyáron egy 150 fős esküvőre vállaltam az előételt, tegnap pedig a Design Terminál Smart City Lab Budapest projektjének megnyitójára készítettünk krémeket.
A Smart City Lab Budapest pályázat a Design Terminál kezdeményezésében valósul meg azzal a céllal, hogy lehetőséget adjon kreatívipari szereplők számára a városfejlesztés és technológia kapcsolatának kiaknázására. 2015-ben a téma a személyes város: a felénk forduló, személyre szabott város, illetve a város iránti személyes felelősségünk. Olyan terveket vártak, melyek a városi életminőség javításához járulnak hozzá. Ezek lehettek eszközök, alkalmazások, kritikai vagy más projektek, amelyek a pályázat témáihoz kapcsolódva az épített és technológiai környezet közötti kapcsolatteremtést szolgálják.A tegnapi díjátadón bemutatkoztak a nyertes pályaművek: FUTI - energiatermelő térburkoló, NagyiApp - az idősek közösségi aktivizálását támogató program és a ROUTE4U - az akadálymentes városi közlekedést segítő mobilapplikáció.
A cél az volt, hogy a catering is passzoljon az esemény témájához, így egyrészt visszaköszönjenek az őszi színek, másrészt a városi, indusztriális hangulat is megjelenjen. 
A menü:
sárga: Chilis kukoricakrém
narancs: curry-s répakrém
piros: bazsalikomos paradicsom
vörös: diós céklakrém
bordó: sonka hagymalekvárral
A teljes galéria a FB oldalon! A recepteket pedig folyamatosan meg fogom osztani itt a blogon.




 Fotók és hálás köszönet: Szöllősi Judit - Budpest101