Kókuszlisztes müzliszelet aszalt meggyel

  • 2015.08.14.
  • 0

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számábanHozzávalók:1 alma10 dkg zabpehely3 evőkanál Kókuszvilág kókuszliszt6 dkg dió4 evőkanál magkeverék (szezám-, len-, napraforgómag)10 dkg aszalt meggy vagy mazsola1 evőkanál méz3-4 evőkanál kókuszzsírAz almát lereszeljük, az aszalt meggyet és a diót apró darabokra vágjuk. A kókuszzsírt és a mézet összeolvasztjuk. A zabpelyhet, a kókuszlisztet, az aszalványt, a magvakat és a diót összekeverjük. A reszelt almát, majd a mézes kókuszzsírt is beleforgatjuk. Kézzel alaposan eldolgozzuk, a masszának a tenyerünkben összenyomva gombóccá kell összeállnia. Ha száraz és morzsálódik, almát vagy pár kanál vizet teszünk hozzá. Ezután kisebb szilikonos formába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, ujjnyi vastagra hagyjuk. 170 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, majd tetszőleges formákra vágjuk.