Gesztenyelisztes ravioli aszalt meggyes túróval töltve

  • 2015.08.24.
  • 6

A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számábanHozzávalók kb. 30 db-hoza tésztához:20 dkg BL55 liszt10 dkg Maroni gesztenyeliszt3 tojás1 csipet sóa töltelékhez:20 dkg túró2 evőkanál apró szemű zabpehely2 evőkanál tejföl10 dkg aszalt meggy7 dkg cukora tálaláshoz:porcukor5 dkg étcsokoládé1 evőkanál kókuszolajA lisztekből, a sóból és a tojásból tésztát gyúrunk (a tojások méretétől függően, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá). Letakarva 30 percet pihentetjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a tejföllel, a zabpehellyel és a feldarabolt aszalt meggyel. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű ravioliformázóval először kiszúrjuk a lapokat, majd egyenként a formára helyezzük. A közepükbe 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk, és a raviolikészítőt összenyomjuk. A raviolikat kifőzzük, leszűrjük, és tányérra szedjük.A csokoládét vízgőz fölött a kókuszzsírral megolvasztjuk, majd a tésztá