Sajtkeksz

  • 2015.05.22.
  • 6

A recept megjelent a Kifőztük májusi számábanHozzávalók 40 db-hoz:15 dkg vaj15 dkg finomliszt15 dkg reszelt sajt1 tojás sárgája1 mokkáskanál sótetejére:
1 tojás sárgájanapraforgómagElkészítés:A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval, reszelt sajttal.A tojássárgáját is hozzáadjuk. gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, napraforgómaggal megszórjuk. Derelyevágóval kis négyzetekre szabjuk.A kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. 10 perc alatt aranysárágra sütjük.