Megint fagyi

  • 2014.07.21.
  • 6

Az alapot, ami lopott ötleten alapul, már megírtam, ITT elolvashatod. Azóta variálom és most egy olyan verziót sikerült megalkotni, amit érdemes közzétenni.Ajánlom elsősorban Máté Gábornak, mert fagyi és rumaroma A házilag, gép nélkül gyártott fagyival egy baj van, hogy azonnal meg kell enni, nem tárolható, ezért érdemes kisebb mennyiségeket csinálni. Például 10 szem szilvából 3 főnek.tejszínhabbal csinosanRUMOS SZILVAFAGYI, GYEREKEKNEK IS(8 hónapos kortól)Hozzávalók:10 vagy 12 szem magozott, fagyasztott szilva2 dl habtejszín1 ek cukorrumaroma (vagy ha felnőtteknek készül, akkor rum)fahéj (ezt másodszor nem tettem bele és így nekem jobban ízlett, de lehet próbálgatni)A fagyott szilvákat a többi hozzávalóval leturmixoljuk. Érdemes a tejszínt lassan adagolni, hogy a megfelelő állagnál megállhassunk. Nekem most elég volt másfél deci, hogy fagyiszerű legyen. Olyan igazi kemény fagylalt nem lesz, de nagyon gyümölcsös és krémes, ami kijön a turmixból. Lehet több cukorral, de én szeretem, ha érvényesül a gyümölcs íze.Ebben a melegben megéri a fáradozást, főleg, hogy nincs vele sok meló.