Toffifee likőr

  • 2017.12.21.
  • 1

Mi nagyon kevés alkoholt fogyasztunk, talán csak születésnapokon, alkalmanként
vendégségben szoktunk inni egy-egy pohárkával. De az elmúlt években karácsonyra mindig készítek egy kis "lélekmelegítőt". Idén erre a kellemesen mogyorós, karamelles ízű alkoholos itókára esett a választásom. A toffifee csokoládé mindig is a kedvenceim közé tartozott, de ital formájában még nem kóstoltam ... eddig. Kimondottan kellemes, selymesen krémes állagú, nőies kortyolgatni való. A karácsonyi sütidömping mellé lehet kínálgatni a vendégeknek. 1-2 napot érdemes várni, míg összeszoknak az ízei. Díszes üvegbe töltve, feldíszítve kiváló gasztroajándék.Toffifee likőrHozzávalók:kb 1/2 literhez: 1 doboz (15 db) Toffifee10 dkg cukor2 dl sűrített vagy sima tej1 egész tojás2 dl habtejszín2 dl vodkaElkészítése:A Toffifee-t fél órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen, könnyebb legyen összeaprítani.A Toffifeeket aprítógépbe tesszük, apróra összedaráljuk.Egy lábasba rakjuk a cukrot, tojást és a darabolt Toffifeet, kis lángon az egészet összeolvasztjuk.Ha már egynemű, hozzáöntjük a sűrített vagy sima tejet és a habtejszínt, újra összeforraljuk.Tűzről levéve botmixerrel simára mixeljük.Teljesen kihűtjük!Hozzákeverjük az alkoholt, tiszta üvegekbe töltjük. (előtte finom szűrőn átszűrhetjük, hogy ne maradjanak benne darabos részek)A hűtőben 2-3 hétig eláll - a nyers tojás miatt tovább ne tároljuk - célszerű néha az üveget megrázogatni.