Pezsgős mangókrém

  • 2017.10.20.
  • 9

Kedvező áron sikerült vennem a napokban egy szép nagy és színes mangót. Kicsit kemény volt, így néhány napra félretettem, hogy érjen még. Mára azonban tökéletesen megpuhult, nem akartam tovább halogatni a felhasználását, mert ha túlérik, az sem jó. Egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam hozzá egy szuper poharas desszertötletet, amit a pezsgő tesz különlegessé. Azon kívül, hogy nagyon hamar elkészül, nem egy szokványos édesség. Az egzotikus gyümölcs és a nemes itóka találkozása egy habszerű desszertben igazán ünnepi ízélménnyel ajándékoz meg minket. A pezsgő íze intenzíven jelen van, de a sok friss gyümölcs kissé ellensúlyozza annak fanyarságát. Gyerekeknek ne kínáljuk, de magunkat bármikor meglephetjük vele, ha van otthon egy üveg pezsgő.


Pezsgős mangókrémHozzávalók:1 nagy (kb 400 gramm) érett mangó1 tasak (20 gramm) porzselatin5 ek hideg víz2,5 dl pezsgő (nálam muskotály édes fehér)7,5 dkg cukor2,5 dl habtejszín díszítés:néhány kocka friss mangógránátalma Elkészítése:A zselatin elkeverjük a vízzel.A meghámozott, kimagozott mangót botmixerrel pürésítjük, de előtte egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
A mangópürét összekeverjük a citromlével, cukorral, felöntjük a pezsgővel.Az áztatott zselatin folytonos keverés közben addig melegítjük, míg teljesen felolvad.A mangópépből először 3 evőkanálnyit adunk hozzá, elkeverjük, majd a többit is hozzákeverjük, hűtőbe tesszük.Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd amikor a mangópüré kocsonyásodni kezd, hozzákeverjük.A krémet poharakba vagy üvegtálkákba töltjük, néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.Tálalásnál sok friss gyümölccsel díszítjük. (esetleg babapiskótát is kínálhatunk mellé)
Forrás: Dr Oetker - Desszertek c. könyv