Mascarponés tonhalkrémmel töltött sült kápia

  • 2017.10.16.
  • 4

Hetente többször készítek reggelire, vacsorára valamilyen kenyérre kenhető kencét. Most a tonhalkrém a sláger nálam, ami azért is érdekes, mert én nem szeretem a halakat. Egy kellemetlen "élmény" miatt kényszerültem sokáig mellőzni az étrendemből és eddig az éves halfogyasztásom is kimerül néhány szelet karácsonyi ponty elfogyasztásával. De mivel a hal nagyon egészséges, a diétás és cukorbeteg étrendbe is könnyen beilleszthető, több-kevesebb sikerrel próbálom magamat rávennia fogyasztására. Ez a tonhalkrém viszont fantasztikusan finom. Nincs túlbonyolítva, de az íze mégis nagyon el van találva, a mascarponétól lágyan krémes, a sült édeskés kápiát pedig remekül ellensúlyozza és kiegészíti a citrom és a kapribogyó fanyarsága. A lenti recept nem nagy adag, de két főnek elegendő vacsorára. Pirítóssal, friss bagettel, sok ropogós zöldséggel, zöldsalátával kínáljuk.



Mascarponés tonhalkrémmel töltött sült kápiaHozzávalók:2 személyre3 db nagy, húsos kápia paprika15 dkg lágy mascarpone1 doboz (80 gr) tonhalkonzerv
1-2 szál zsenge újhagyma1/2 lilahagyma2 szál petrezselyemkevés citromlésófrissen őrölt borsdíszítéshez:szárított oregánókapribogyórukkolaElkészítése:A kápiákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, forró sütőben addig sütjük, míg a héja feketedni kezd.Tálba rakjuk, letakarjuk, 15-20 percre félretesszük, ezalatt felpuhul a héja.A paprikák héját lehúzzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk.Közben elkészítjük a tonhalkrémet: a tonhalkonzerv olaját leöntjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lágy mascarponéhoz, beletesszük a finomra vágott hagymákat és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.Az egészet krémes-habosra jól kikeverjük. (ha van rá lehetőség hagyjuk állni a krémet 1 éjszakát, de legalább néhány órát, hogy összeérjenek az ízei)
Megtöltjük a paprikacsíkokat a krémmel, feltekerjük, tányéron elrendezzük.Tetejüket meghintjük az oreganóval és 1-1 szem kapribogyót ültetünk a tekercsekre, néhány szál rukkolával díszítjük.Pirított rozskenyérrel vagy friss bagettel, sok ropogós zöldséggel kínáljuk.