Gesztenyés krémes
- 2017.10.06.
- 1
Még a nyáron elmentettem ennek a sütinek a receptjét, aztán néhány héttel ezelőtt Katalinnál
újra megláttam ezt a csodás finomságot, akkor rögtön el is készítettem. Mivel másnap ajándékba vittem, így már lefotózni nem volt idő és kóstolásra sem volt lehetőség. Nagy gesztenye (... meg mogyoró, meg dió, meg mandula ...) rajongó lévén már akkor tudtam, hogy hamarosan elkészül majd újra, mert az lehetetlen, hogy én ezt ne ízleljem meg. :) Most csak fél adagot készítettem és nem szögletesre formáztam, hanem kisebb (18 cm-es) csatos tortaformába rétegeztem az alapanyagokat. Eredeti recepthez képest kisebb módosítások történtek, a leírásban a teljes adag mennyiségei szerepelnek. Nagyon kellemes ízű, krémes, habos, sütés nélküli finomság, tipikus őszi desszert vagy hétvégi sütemény.
Gesztenyés krémesHozzávalók:25x27 cm-es formáhozkekszes alap:50 dkg áttört gesztenyemassza25 dkg darált háztartási keksz5 dkg olvasztott vaj5 ek tej1 rumaroma (vagy 1-2 ek rum)krém:2 cs vaníliás pudingpor6 dl tej25 dkg margarin5-6 ek cukor (vagy ízlés szerint)1 cs vaníliás cukortetejére:4 dl habtejszín2 ek porcukor2 cs. habfixálódíszítés:csokireszelék vagy gesztenyemasszaElkészítése:A kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk.A masszát egyenletesen egy forma aljába nyomkodjuk.Elkészítjük a krémet: a pudingporokhoz hozzáadjuk a cukrot, csomómentesen elkeverjük kevés hideg tejben.A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingport, sűrűre főzzük, kihűtjük.A puha margarint hozzáadva, robotgéppel jól kihabosítjuk.
A kész krémet rásimítjuk a gesztenyés alapra, hűtőbe tesszük, lehűtjük.A habtejszínhez adjuk a porcukrot, félkeményre verjük, majd a habfixálót is hozzáadva kemény habbá verjük.A felvert tejszínt a krém tetejére kenjük, csokireszelékkel vagy áttört gesztenyemasszával díszítjük.