Fetás, paradicsomos lepénykék

  • 2017.07.14.
  • 8

Mediterrán ízvilágú sós-ropogós lepénykéket sütöttem ma az itthon fellelhető alapanyagokból. Semmi különös, különleges nincs benne, hacsak az nem, hogy nagyon gyorsan készen van és irtó finom! Zamatos, édes paradicsom, fanyar olajbogyó, sós feta került most az én lepénykéimre, ízlés szerint variálható a "rakomány" és a fűszerezés rajta. Ideális előételnek, vendégek fogadásához, de otthoni nyár esti borozgatáshoz is ajánlott.
Fetás, paradicsomos lepénykékHozzávalók:50 dkg leveles tésztakb 30 dkg koktél paradicsom10 dkg fetamaréknyi olajbogyó
(nálam vegyesen: fekete és paprikával töltött zöld)olívaolajsófrissen őrölt borsoregánótetejére:bazsalikomlevélElkészítése:A sütőt előmelegítjük 200°C-raA leveles tésztát kiolvasztjuk, nagyobb méretű pogácsaszaggatóval vagy üvegpohár szájával kiszaggatjuk.A paradicsomokat és az olajbogyókat felkarikázzuk, elrendezgetjük a tésztán, sózzuk, borsozzuk, meghintjük oregánóval.Rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal.
A lepénykéket sütőpapíros tepsibe rakjuk, megspricceljük kevés hideg vízzel, betoljuk a forró sütőbe.Kb 20-25 percig sütjük, míg szép aranybarna színt nem kap. - sütőfüggő! (vigyázzunk, mert nagy hőfoknál a leveles tészta könnyen megég!)Tetejét bazsalikomlevéllel díszítjük, frissen, melegen fogyasztjuk.