Felhőfagyi

  • 2017.07.19.
  • 4

A név számomra kicsit megtévesztő, inkább mondanám egy könnyed pohárkrémnek, mint fagylaltnak, de mivel mégiscsak egy jeges finomságról van szó, így meghagytam az eredeti recept szerinti elnevezést. A "fagyi" érdekessége, hogy fagyasztott állapotban kell a felvert tejszínhez adni a gyümölcsöt, mert ettől lesz igazán felhőszerű a krém. Ha friss gyümölcs van otthon előtte mindenképpen fagyasszuk le vagy használjunk mirelitet. Málna helyett epret, szedret, barackot, meggyet, ribizlit is tehetünk a krémbe. Cukor helyett édesítőszerrel ízesítve pedig még egészséges alternatíva is. Néhány alapanyagból összeállítható, üdítő nyári desszert, biztos vagyok benne, hogy a nyár folyamán még más gyümölcsökkel is fogom készíteni. FelhőfagyiHozzávalók:kb 2-3 személyre2 dl habtejszín20 dkg fagyasztott málna1/2 tk vanília esszenciaízlés szerint porcukor vagy édesítőszerdíszítés:néhány szem friss málnamentalevélElkészítése:A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral vagy édesítőszerrel és a vaníliával.
A jeges málnát apróra szétmorzsoljuk és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.Néhány órára mélyhűtőbe tesszük, majd poharakba adagoljuk.Friss gyümölccsel, mentalevéllel díszítjük.Forrás: itt