Mediterrán tonhalas tésztasaláta

  • 2017.06.27.
  • 5

Forró napokra az egyik legjobb választás egy nagy tál friss hozzávalókból álló, könnyű, de energiát adó saláta. Ilyenkor mindenki menekül a tűzhely mellől és leginkább expressz gyorsasággal előállítható ételekre vágyik. Ennek a színpompás, ízes tésztasalátának az elkészítése csak pár perc és a tüzet is csak annyi időre kell bekapcsolni, míg megfő a tészta. Ez most egy majonéz nélküli változat. tonhallal készült, így kicsit könnyedebb, mintha öntettel készült volna, igaz ennek hiányában kicsit szárazabb is, ezért valamilyen itóka jól csúszik mellé. Piknikre, baráti vacsorákhoz jó választás, vagy ideális munkahelyi ebéd.


Mediterrán tonhalas tésztasalátaHozzávalók:25 dkg tészta (orsó, fusilli, penne)1-2 jó minőségű konzerv olajos tonhal
1 kicsi (145 gr) konzerv kukorica
1 kisebb lilahagymamaréknyi apró koktélparadicsom1 cs mini mozzarella golyó2 főtt tojásmaréknyi magozott fekete olajbogyóolívaolajfrissen facsart citromlésófrissen őrölt borsoregánodíszítéshez:friss bazsalikomElkészítése:A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, nagyobb tálba tesszük, sót, frissen őrölt borsot, oregánót hintünk rá, összekeverjük.A lilahagymát megpucoljuk, vékony félkarikákra vágjuk, megsózzuk, kicsit félretesszük, hogy megpuhuljon.A kukoricát, mozzarellát leszűrjük, lecsepegtetjük.A koktélparadicsomot, mozzarella golyókat félbevágjuk.A tésztához adjuk a sajtot, zöldségeket, tonhalat, -olajával együtt - ráfacsarunk egy kis citromlevet, összeforgatjuk. (ha szükséges még kevés olívaolajjal meglocsolhatjuk)Tetejére negyedelt főtt tojást teszünk.Azonnal fogyaszthatjuk.TIPP:
A tésztát ne főzzük túl!
Majonézes változatban is elkészíthető.