Sonkahabos roló

  • 2017.04.15.
  • 6

Biztosan már mindenkinél megfőtt a sonka, kisült a kalács és elkészültek az ünnepi sütemények is. Az édes sütik mellé ajánlanék még gyorsan egy sós finomságot. Ropogós leveles tészta, könnyű és ízes sonkahabos krémmel töltve. Tálalhatjuk húsvétra a vendégeinknek, de az ünnepek után megmaradt sonka és tojás újrahasznosítására is remek ez a recept. A sonkahabot még akár pirítósra kenve vagy tojásba töltve is el tudom képzelni sok friss primőrrel fogyasztva. Jó étvágyat hozzá!

Sonkahabos rolóHozzávalók:kb 18-20 db-hoz1 cs (275 gr) leveles tésztatöltelék: 2 főtt tojás2 vöröshagyma40 dkg sonka (nálam most gépsonka)15 dkg majonéz
5-7 dkg puha vajsóőrölt fehér bors1/2 cs snidlingtészta megkenéséhez:1 felvert tojásElkészítése:A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.A kész leveles tésztát kihajtogatjuk és kb 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.A habrolóformákat olvasztott vajjal vékonyan lekenjük, rátekerjük a tésztacsíkokat.Sütőpapíros tepsire rakjuk.Felvert tojással megkenegetjük a tekercseket, 10 perc alatt megsütjük.A tésztát még melegen leszedjük a formákról és hagyjuk teljesen kihűlni.A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a sonkát kisebb darabokra vágjuk, késes robotgépben mindhármat pépesítjük.A masszát egy edénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a majonézt és a puha vajat, apróra vágott snidlinget, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.A sonkahabot hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy lehűljön és kicsit megdermedjen.Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele a roládokat.