Húsvéti tojáslinzer tojáslikőrös fehér csokoládéval

  • 2017.04.16.
  • 6

A méltán népszerű linzer ünnepi formában és ízben. Lekvár helyett házi tojáslikőrös csokoládékrém került a tésztalapocskák közé. Szintén egy időspórolós sütemény, a linzert 1-2 héttel korábban is meg lehet sütni, fém dobozba eláll. Így szinte még az utolsó pillanatokban is elkészíthetjük, néhány perc alatt összeragasztgatjuk, elrendezzük egy szép tányéron és máris kínálhatjuk a vendégseregnek.Húsvéti tojáslinzer tojáslikőrös fehér csokoládévalHozzávalók:tészta:30 dkg liszt20 dkg hideg vaj (nálam 15 dkg vaj + 5 dkg zsír)10 dkg porcukor1 tojássárgájacsipet sókrém:20 dkg fehér csokoládé6-7 ek tojáslikőrElkészítése:A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.A liszthez hozzákeverjük a porcukrot, csipet sót, majd a kis kockákra vágott hideg vajat gyorsan elmorzsoljuk benne.Hozzáadjuk a tojássárgáját és tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.Vékonyan lisztezett felületen kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, tetszés szerinti mintájú (tojás,virág, nyuszi, bárány stb... alakú) szaggatóval kiszaggatjuk, a fele tésztát középen is kör (vagy tojás) alakban kiszúrjuk.A leeső tésztadarabokat összegyúrjuk, újra szaggatjuk.Sütőpapíros tepsire rakjuk, kb 10 perc alatt (sütőfüggő!) szép világosra sütjük a tésztát.A linzereket kihűtjük.A krémhez megolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzákeverjük a tojáslikőrtA lyukas közepűeket megporcukrozzuk és összeragasztjuk a simákkal.