Szerelmes levél

  • 2017.02.14.
  • 9

Megosztó a mai nap, a szerelmesek ünnepe. Világszerte ünneplik és szokás ilyenkor egy kis apró figyelmességgel meglepni a párunkat, szeretteinket. Én nem szoktam különösebben megünnepelni, de mint gasztroblogger, azért minden évben igyekszem megemlékezni róla. Stílszerűen egy nagyon egyszerű, mégis finom és mutatós Bálint vagy Valentin-napi sütemény, a szerelmes levél receptjét hoztam, amely a Konyhafőnők c. műsor győztesének, Orbán Áginak a receptje. Az FB-n futottam bele valamelyik nap, megtetszett és így ma el is készítettem. Hihetetlenül gyorsan kész van, kb negyed óra munka van vele összesen. Langymelegen egy gombóc tejszínes vaníliafagyival... hmmm, mennyei.Szerelmes levélHozzávalók:11 db-hoztészta:2 db (2x270 gr) kész leveles tésztatöltelék: 1 üveg (680 gr) magozott meggybefőtt3 ek barnacukor4 dkg étkezési keményítő1 csapott kk őrölt fahéj2-3 szegfűszeg (nálam 1/2 kk-nyi őrölt, már ilyet is lehet kapni)
csipet sóElkészítése: A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.A meggybefőttet leszűrjük, levét felfogjuk.Egy edénybe tesszük a cukrot, keményítőt, fahéjat, szegfűszeget, csipet sót, összekeverjük, hozzáöntjük a meggylevet, lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre, pudingos állagúra főzzük.Amikor kihűlt, hozzákeverjük a meggyet. (ha egész szegfűszeget használtunk, azt előtte kihalásszuk belőle, kidobjuk.)
A leveles tésztát kihajtogatjuk, 6 egyenlő méretű négyzetre vágjuk.Az egyik négyzetből szív alakú formákat szúrunk ki.A többi négyzetet megtöltjük: a tészta közepére halmozunk a meggyes töltelékből, borítékszerűen összehajtogatjuk úgy, hogy a teteje nyitott maradjon.A tölteléket hagyjuk kicsit kilógni a nyitott rész felé.A hajtások közepét a kiszaggatott szívecskékkel díszítjük.Sütőpapíros tepsire helyezzük a szerelmes leveleket, kevés hideg vízzel megspricceljük, néhány perc alatt (kb 10-15 perc, sütőfüggő!) szép aranybarnára sütjük.Tálalásnál meghintjük porcukorral és egy gombóc vanília fagylaltot adunk mellé.Segítség az elkészítéshez: