Fűszeres, ragacsos, narancsmázas csirkeszárnyak

  • 2017.02.28.
  • 5

Nagy rajongója vagyok az édes-csípős-fűszeres kombinációknak, egy ilyen receptet hoztam mára. A csirkeszárnyakat nem szükséges pácolni, mivel a mennyei ragacsos máz a végén kerül a ropogósra sült húsra, így igazán időtakarékos is. Az édes méz, a fanyar narancslekvár, a csípős chili szósz egészen fantasztikus, egzotikus ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Aki szereti a különlegesebb ízeket, ne féljen kipróbálni!Fűszeres, ragacsos, narancsmázas csirkeszárnyakHozzávalók:8 csirkeszárny2-3 ek olajsóborsmáz:2 nagy narancs leve2 ek méz1 ek narancslekvár2 ek szójaszósz4 g fokhagyma1 tk frissen reszelt gyömbér1/2-1 tk csípős szósz (nálam Srirachca)Elkészítése:A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.Egy mélyebb tálba öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a csirkeszárnyakat. (én a szárnyvégeket levágtam)Sütőpapíros tepsibe tesszük egy rétegben, kb 50 perc alatt ropogósra sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk a húsdarabokat.Közben elkészítjük a mázat: narancsok levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a narancslekvárt, szójaszószt, mézet, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, csípős szószt, jól összekeverjük.Beleöntjük egy lábasba, közepes hőfokon, gyakran kevergetve addig főzzük, míg az egész mártássá sűrűsödik.Amikor a szárnyak megsültek, megforgatjuk őket a fűszeres, narancsos mázban.Frissen, forrón tálaljuk.Zöldsalátát adhatunk mellé.

TIPP: a kész csirkeszárnyakat megszórhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével is.