Tawa Tawas - bolíviai fánk

  • 2017.01.18.
  • 8

Már javában benne járunk a farsangi szezonban, itt az ideje hát fánkot sütni. Egy nagyon finom, könnyed, puha, sütőporos fánk receptjét hoztam, mely nagyon népszerű Bolíviában. Mivel nincs szükség hosszadalmas kelesztésre, az elejétől a végéig 20 percbe telik az elkészítése, vagyis kimondottan időspórolós recept. A tésztája nem túl édes ezért mézet vagy lekvárt is kínálhatunk mellé. Jobb étvágyú család részére célszerű duplázni az adagot.Tawa Tawas (bolíviai fánk)Hozzávalók:25 dkg liszt2 ek cukor2 tk sütőpor1/2 tk só2 tojás3 ek olvasztott vaj125 ml tejsütéshez:olajElkészítése:A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a cukrot, sót, sütőport.Hozzákeverjük a tejet, tojást, olvasztott vajat, robotgép dagasztó karjával tésztává gyúrjuk.A tésztát letakarva, 5 percig pihentetjük.Lisztezett deszkán négyzet alakúra nyújtjuk, - ha nagyon ragadna, kicsi lisztet adjunk még hozzá - 0,5 cm vastagságúra hagyjuk.A tésztát 4 cm széles csíkokra, majd azokat rombusz alakúra vágjuk.Bő, meleg, de nem túl forró olajban szép világosra sütjük mindkét oldalát.
Tetejét porcukrozzuk, mézzel, lekvárral kínálhatjuk.