Csirke Popcorn

  • 2016.11.24.
  • 1

Istenien ropogós és őrülten finom. Ízletes, omlós, csábító csirkefalatok, amelyért még étterembe sem kell mennünk, hisz otthon is nagyon
könnyen és gyorsan elkészíthetjük magunknak. Mennyiségeket ebben a receptben most szándékosan nem írtam, mert mindent ránézésre mértem ki, a fűszereket pedig mindenki úgyis ízlésének megfelelően állítja majd be, de fontos, hogy a liszt kellően, érezhetően fűszeres legyen, mert akkor lesz ízes a végeredmény is. Bármilyen szárított zöld fűszert vagy kedvenc fűszerkeveréket is tehetünk még hozzá. Focinézős estékre vagy parti falatkáknak kínálva is tökéletes választás, senki nem fog tudni ellenállni neki. Én most édes chili szósszal és friss zöld salátával kínáltam, de mézes-mustáros vagy BBQ mártás is jó választás hozzá.



Csirke PopcornHozzávalók:1 csirkemellfilélisztpirospaprika (nálam füstölt + kevés cayenne bors)sóborsfokhagymapor2 tojáskukoricapehely (cornflakes)sütéshez:bő olajElkészítése:A csirkemellet falatnyi darabokra ( kb 1x1 cm) vágjuk.A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát, - lehet édes vagy csípős vagy vegyesen is - sót, borsot, fokhagymaport (ízlés szerint).A
kukoricapelyhet késes robotgéppel finomra daráljuk, vagy zacskóba téve, nyújtófával ütögetve nagyon apróra törjük.A csirkemellet alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben, majd a felvert tojásban, végül a kukoricapehelyben is.
Bő, forró olajba téve, kisebb adagokban, többször átkevergetve, ropogósra sütjük.
Papírtörlőre téve a felesleges olajat leitatjuk.Friss salátával kínáljuk.