Sajtkrémes csirkés-brokkolis penne

  • 2016.10.27.
  • 0

Egy igazán laktató és gyors tésztaétel vacsorára, rohanós napokra vagy ha nincs más ötletünk. Van benne sovány hús, harsogó zöldség, ropogós szalonna, és még ezt is lehet fokozni egy isteni krémes sajtszósszal. Szeretni fogjátok, de igazán csak azonnal, forrón tálalva finom, mert a tészta nagyon hamar beszívja a mártást. A tészta főzését leszámítva minden egy serpenyőben elkészül, így sokat mosogatni sem kell utána. Egy pohárka fehér bor jól illik hozzá.Sajtkrémes csirkés-brokkolis penneHozzávalók:50 dkg csirkemellfilé8 szelet bacon1 vöröshagyma3-4 g zúzott fokhagyma30 dkg brokkoli3 kisebb paradicsom2,5 dl tejszín25 dkg penne
10 dkg cheddar sajt + a tetejére5 dl húslevessófrissen őrölt borsElkészítése:A pennét enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük.A megtisztított, megmosott, nyers brokkolit apró rózsákra szedjük.A felcsíkozott bacont egy magasabb falú serpenyőben zsírjára pirítjuk, a ropogós pörcöket kiszedjük.A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk a visszamaradt szalonnazsírban.A húst kiszedjük, a serpenyőben kb 2 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és brokkolit, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány pillanatig még pirítjuk.A hagymás brokkolit is kivesszük a serpenyőből, beleöntjük a tejszínt, húslevest, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.Alacsony lángon kb 15 perc alatt besűrítjük a mártást, majd belekeverjük a sajtot és a pennét, majd visszatesszük a kisütött bacont, csirkehúst és hagymás brokkolit, az egészet jól összeforraljuk.Forrón tálaljuk, tetejét még megszórhatjuk cheddarral.