Mézes-szójás csirkeszárnyak

  • 2016.10.20.
  • 5

Ha már unjuk a natur, rántott vagy töltött csirkét, készítsünk egy jó kis egzotikus pácot, vonjuk be vele a húst és máris egy izgalmasabb ízű ételt tehetünk az asztalra. Bár a csirkeszárny megosztó étel, nálunk elég gyakran kerül terítékre és az utóbbi időben leginkább ilyen formában. Ez most egy édes-sós ízvilágú változat, de egy kis chilivel is meg lehet még bolondítani. Érdekessége, hogy a húst ropogósra kell sütni a sütőben és csak azután kerül rá a pác, majd készre sütve még egyszer a pácba kell forgatni, amitől egy ragacsos réteg lesz a tetején. Aki kedveli a keleties ízvilágot vagy csak ki szeretne próbálni egy új, a megszokottól eltérő csirkehús változatot, az a recept alapján rögtön el is készítheti.


Mézes-szójás csirkeszárnyakHozzávalók:10-12 db csirkeszárnysóborsmáz:4 ek szójaszósz2 ek méz3 g zúzott fokhagyma1 tk friss reszelt gyömbér2 ek szezámolaj1 ek édes chiliszószcsípős chiliszósz (opcionális)sűrítés:1 tk kukorica keményítő2 ek víztetejére:szezámmagpetrezselyemElkészítése:A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral.A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, a szárnyvégeket levágjuk.A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal megspricceljük, a sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.Betoljuk a sütőbe és kb 30-35 perc alatt puhára sütjük.Közben elkészítjük a mázat, a hozzávalókat egy edénybe tesszük, kis lángon összeforraljuk, majd a vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük.Amikor a hús megpuhult megkenegetjük a mázzal, 10 percre visszatoljuk a sütőbe.A sütőből kivéve összeforgatjuk a maradék mázzal, megszórjuk szezámmaggal és apróra vágott petrezselyemmel.Még forrón, főtt rizzsel, zöldségekkel vagy zöldsalátával kínáljuk.