Kávészem

  • 2014.09.18.
  • 1

A fotózáshoz a kellékeket a SütniFőzni webshop biztosította
Kávé mellé kávészem alakú sütemény. És még az íze is kávés. Sajnos nem sütés nélküli édesség, de még így is a villámgyorsan elkészülő kategóriába tartozik. Jönnek a hűvös esték, jó lesz elmajszolni a forró kávé vagy tea mellé. Aki szeretné, olvasztott csokiban is megmártogathatja a kávészemeket, de szerintem így is pont elég édes. Kívül mutatós, belül pedig krémesen omlós. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 30 percHozzávalók:kb 20 darabhoz:20 dkg liszt2 tk keserű kakaópor6 dkg vaj8 dkg cukor1-2 ek tejfölnéhány csepp vanília kivonat1 tk instant kávé (1 ek meleg tejben feloldva)csipet sóElkészítése:A puha vajat krémesre keverjük a cukorral, hozzáadjuk
tejfölt, a tejben feloldott kávét és a vaníliátBeleszitáljuk liszttel elkevert kakaóport és hozzáadunk egy csipet sót, egynemű tésztává gyúrjuk.Lágy állagú, de jól formázható masszát kell kapjunk.Olajozott kézzel cseresznye méretű, hosszúkás golyókat formálunk.Vízbe mártott fogpiszkálóval - hogy ne ragadjon a tésztába - egy mélyedést nyomunk a tészta közepébe.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kávészemeket és előmelegített sütőben 200C-on kb 10-15 perc alatt készre sütjük.Ne hagyjuk, hogy megbarnuljon.A kihűlt kávészemeket olvasztott csokoládéban is megmárthatjuk, de így is nagyon finom.Forrás: itt