Joghurtos banánkrém gránátalmával

  • 2013.11.14.
  • 7

Nálam ma egy villámgyors poharas desszert készült.Könnyű. krémes görög joghurt, aranyló méz és tápláló banán került bele, égőpiros gránátalmamagokkal megkoronázva. Igazi télies kedély javító finomság. Még negyed órába sem telik az elkészítése, hűteni nem szükséges, így máris kanalazhatjuk. A gránátalma Görögországban a halhatatlanság jelképe. Kifejezetten ajánlatos a fogyasztása, mivel szuper antioxidáns, jótékony hatással van a szív-és érrendszeri, gyulladásos betegségekre.Elkészítési idő: 10 percHozzávalók:2 személyre2 banán3 dl sűrű görög joghurt2 ek méz1/2 gránátalma magjakevés tejElkészítése:1.
A banánt, mézet, joghurtot turmixgépbe tesszük, pépesítjük, ha nagyon sűrű szükség szerint kevés hideg tejjel hígítjuk.2.
A banánkrémet poharakba vagy tálkákba kanalazzuk.3.
Tetejüket megszórjuk a gránátalma magokkal, banánkarikával, citromfűvel feldíszítve kínáljuk.Forrás: ittTIPPHa nincs görög joghurtunk, akkor a sima joghurtot öntsük egy tiszta négyzet alakú gézanyagra, sarkait kössük össze, lógassuk fel, tegyünk alá egy tálkát, ahová a savó lecsöpög. Hagyjuk így kb 2-3 óra hosszára vagy egy egész éjszakára, sűrű, krémes joghurtot kapunk.

AZ OTTHON ÍZEI