Sült padlizsán "pizza"
- 2013.08.17.
- 7
Ma ez a nagyon egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb villám ebéd készült és gyakorlatilag fél óra alatt le is tudtam a konyhában való ténykedést, mivel nem kellett hagyományos pizza tésztát sütni, mert a padlizsán helyettesítette azt. A hűtőben lévő néhány árválkodó zöldség féléből és sajtokból bizony ilyen mutatós és ízletes ebédet is lehet készíteni, a feltéteket illetően még tehetünk rá szalámit, sonkát, gombát, hagymát, sült paprikát, bármit, amit szeretünk és egy hagyományos pizzára is ráraknánk. Legközelebb cukkini alappal is kipróbálom. Így nem csak a kalóriákon tudunk spórolni, de friss szezonális zöldségekkel feltölthetjük most a vitamin raktárainkat is.
ötlet: INNEN
Elkészítési idő: 30 percHozzávalók:1 személyre1 nagy duci padlizsánpizzaszósz vagy ketchup2 dkg reszelt parmezán sajt2 paradicsom1/2 mozzarellaoreganosófrissen őrölt borsolívaolajfriss bazsalikomElkészítése:1.
A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, héjastul kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Picit sózzuk.2.
Kevés olívaolajjal megkenjük mindkét oldalát és grillen vagy serpenyőben megsütjük.3.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejét pizzaszósszal vagy ketchuppal vékonyan megkenjük, meghintjük parmezánnal, rátépkedjük a mozzarellát, rárakosgatjuk a felszeletelt paradicsomot. 4.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oreganoval, kevés olívaolajat csorgatunk rá.5.
180 C-os sütőben kb 8-10 percig sütjük, míg a sajt megolvad.6.
Tálalás előtt a tetejére néhány bazsalikomlevelet teszünk, friss, zöld salátát kínálhatunk mellé.AZ OTTHON ÍZEI