Baconos-paradicsomos töltött cukkini

  • 2013.06.29.
  • 1

Már nincs az a rekkenő hőség, így ma rávettem magam a sütő bekapcsolására. Az egyik kedvenc nyári zöldségemből, a cukkiniből készült egy könnyed, húsmentes nyári fogás, olyan, de olyan finom, amit akár minden nap is meg tudnék enni. Van egy húsos változat ITT, amely a blogra való felkerülése óta
vitathatatlanul a legnépszerűbb receptem, eddig a pillanatig 59.121-en kattintottatok rá és nagyon sokan el is készítettétek, szerettétek, most is heti - és állandó - toplistás. A bacont sonkára, gombára cserélve diétázóknak is ajánlom. Ideális előétel vendégváráshoz, mert előre elkészíthető, mikor megszólal a csengő, csak zsupsz be vele a sütőbe, és mire elfogy a jéghideg frissítő már lehet is tálalni ezt a ízekben, színekben tobzódó finomságot.
Elkészítési idő: 45 percHozzávalók:1-2 személyre2 zsenge cukkini1 vöröshagyma1/2 paradicsom1 nagy ek krémsajt (vagy tejföl)sófrissen őrölt borscsipet pirospaprika10 dkg bacon1 ek olívaolaj2-3 dkg trappista sajt2 dkg vaj1/2 cs petrezselyemElkészítése:1.
A megmosott, szárazra törölt cukkiniket félbevágjuk, óvatosan kikapargatjuk a belsejét, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük.2.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paradicsom magjait eltávolítjuk, a húsát szintén apróra vágjuk.3.
A bacon szalonnát felkockázzuk, az olajon ropogósra pirítjuk. A szalonnapörcöket kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a cukkinik kikapart belsejét is kicsit átforgatjuk rajta.4.
Amikor elkészült áttesszük egy tálba, hozzáadjuk a paradicsomot, sült bacont, krémsajtot és a fűszereket. 5.
Egy sütőedényt enyhén kivajazunk.6.
A masszát egy kanál segítségével beletöltjük a cukkinikbe, betesszük a sütőedénybe. Tetejükre ráreszeljük a sajtot, pici vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk.7.
200 C fokos sütőben kb 20-25 percig sütjük, míg a cukkini megpuhul, a fóliát levéve rápirítjuk a sajtot a tetejére.8.
Durvára vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.9.
Önmagában is nagyon ízletes előételként, de rizzsel, kölessel, bulgurral kínálva önálló főétel lehet.Az Otthon Ízei