Tésztasaláta gazdagon

  • 2013.05.23.
  • 0

A tésztasaláták nagy kedvenceim, mert könnyű, mégis energiát adó ételek és szinte minden fellelhető otthoni maradék eltüntetésére és ezen felül a család és nagyobb "tömegek" jóllakatására is nagyon alkalmasak. Munkahelyi búcsúztatókra, összejövetelekre is gyakran szoktam készíteni, mindenki szívesen fogyasztja és mivel ezek az események ebéd időben szoktak lenni, így egyúttal meg van oldva az ebéd is. Piknikezéshez
is nagyon ideális. Most hűtőürítés kapcsán jutott eszembe, hogy már régen készítettem, így ma erre esett a választásom. Elkészítési idő: 30 percHozzávalók:20 dkg száraz tészta ( pl.: orsó, penne, csavart, kiskagyló)2 pár virsli1 kukoricakonzerv1 bögrényi zöldborsó½ piros kaliforniai paprika½ sárga kaliforniai paprika2 főtt tojás2 dl majonéz3 dl tejfölsóőrölt borsmustárcukorcitromléElkészítése:1.
A tésztát enyhén sós, olajos vízben "fogkemény"-re főzzük. 2.
A tojásokat és a borsót is megfőzzük, a kukoricát leszűrjük, leöblítjük.3.
A paprikákat kis kockákra vágjuk, a főtt tojást és a virslit felkarikázzuk.4.
Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, elkeverjük, ráöntjük a majonézzel elkevert tejfölt, melyet még ízesíthetünk mustárral, sóval, borssal, cukorral, citromlével. (Házi majonéz esetében ez már mind benne van)
5.
Sózzuk, borsozzuk.6.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen a saláta.TIPP:- Virsli helyett főtt tarjával, sonkával vagy fűszeres sült csirkemellel is készíthetjük.
- Beleapríthatunk egy csokor újhagymát vagy egy fej lila hagymát is, adhatunk hozzá néhány szem koktélparadicsomot, uborkát, sajtkockát.

- A majonézes öntetbe keverhetünk egy kis Erős Pistát vagy chili pasztát.

Az Otthon Ízei