Almás sajtsaláta

  • 2013.05.13.
  • 6

A napokban több blogon találkoztam a házi sajtkészítéssel, amit hamarosan én is ki fogok próbálni, mert nagy sajtimádó vagyok és mert még sohasem készítettem házilag sajtot. Nekem ez eddig lehetetlen vállalkozásnak tűnt, de látva, hogy mennyire egyszerű elkészíteni kedvet kaptam hozzá. De ameddig ez a projekt várat magára, addig is összedobtam mára egy kis sajtsalátát, hogy némileg enyhítsem a sajt utáni olthatatlan sóvárgásomat. Az alma és a sajt verhetetlen páros, aztán már csak a képzeletünkön és ízlésünkön múlik, hogy még mit rakunk a salátába. Én kevés újhagymával tettem izgalmasabbá, de egy kis pirított dió sem ártott volna neki, ami most nem volt itthon, így az elmaradt. Így is finom és laktató volt. Recept ötlet: INNENElkészítési idő: 15 percPihentetés 2-3 óraHozzávalók:30 dkg külön-féle kemény sajt, legyen közte karakteres ízű is
(pl.: trappista, gouda, edami, cheddar, karaván)2 nagyobb alma2 szál újhagymamártás:4-5 ek majonéz2-3 dl tejföl½ citrom leve1 tk mustárporcukor ízlés szerintsófrissen őrölt bors
Elkészítése:1.
Elkészítjük a mártást: majonézt kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citromlevet, mustárt, porcukrot és a fűszereket.
Jól összekeverjük.2.

A sajtokat és az almákat 1x1 cm-es kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, beletesszük egy nagy tálba és ráöntjük a mártást, alaposan elkeverjük.3.

Néhány órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe tesszük, míg összeérnek az ízei.4.
Pirítóssal tálaljuk.Az Otthon Ízei