Almás-hagymás csirkemáj

  • 2013.05.15.
  • 8

Ma csak egy gyors ebédre maradt időm. Csirkemell, csirkemáj ilyen esetben tuti befutó nálam, mert biztos lehetek benne, hogy tényleg hamar elkészül. Szeretem a hús-gyümölcs párosítást, gondoltam ez máj esetén sem működhet rosszul. A receptet ITT találtam. A máj telítő hatását az alma remekül ellensúlyozta és egy pohárka bor is nagyon kívánkozott utána.
Elkészítési idő: 30 percHozzávalók:60 dkg csirkemáj8 dkg vaj2-3 vöröshagyma2 almasóőrölt borsmajoránnaElkészítése:1.
A csirkemájat megtisztítjuk, felcsíkozzuk.2.
A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a májat, rátesszük a fűszereket és néhány percet pirítjuk. 3.
A májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük.4.
A megtisztított hagymát fél-karikára vágjuk és a visszamaradt vajon üvegesre pároljuk.5.
Az almákat cikkekre vágjuk, magházukat kivesszük, a hagymához adjuk, 3-4 percet pirítjuk, majd a májat is visszarakjuk és együtt pirítjuk készre.Az Otthon Ízei