Kókuszhabos csiga

  • 2013.03.20.
  • 4

Vannak olyan időszakaim, amikor egy bizonyos ételt annyira kívánok, hogy napi szinten kell elkészítenem, így volt ez mostanában a zellerkrémlevessel is. Pirított magvas rozskenyérrel és jó sok snidlinggel a tetején, ... nem bírtam hetekig abbahagyni. Úgy látszik végül eltelítődtem vele, mert most meg a kókuszos íz után vágyakozom napok óta, így tovább nem tűrt halasztást ennek az isteni kókuszhabos csigának az elkészítése. Először kókusztekercset gondoltam, hogy készítek, de arra meg még várni kellett volna holnapig, hogy jól kifagyjon a hűtőben, ezzel a sütivel meg már ma csillapítani tudtam a kókusz utáni vágyakozásomat. ( Kicsit sem vagyok türelmetlen.) Még igazán ki sem tudott hűlni, a nagy része szempillantás alatt elfogyott.




Elkészítési idő: 45 percHozzávalók:Tészta:45 dkg liszt25 dkg margarin4 tojás sárgájakicsi reszelt citromhéj1 dl tejkevés cukor2 dkg élesztőTöltelék:4 tojás fehérje30 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor10 dkg kókuszreszelékTetejére:porcukorvaníliás cukorElkészítése:1.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.2.
A tojások fehérjét a kétféle cukorral gőz fölött - pici citromlével - kemény habbá verjük, vigyázzunk, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, különben nem lehet rákenni a tésztára. Ha kész óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket.3.
A cipókat egyesével jó vékonyra kinyújtjuk, nem túl vastagon megkenjük a kókuszos töltelékkel, feltekerjük, ujjnyi vastagra szeleteljük, a csigákat fektetve, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva közöttük, előmelegített sütőben 160-170 C-on
kb 15-20 perc alatt szép halványra sütjük. Vigyázni kell, mert könnyen megég!4.
Tetejét vaníliás cukorral elkevert porcukorral megszórjuk.