Káposztás hasé

  • 2013.03.07.
  • 2

A hasé kis party-falatkákat jelent. Általában a szilveszteri asztalok, állófogadások népszerű szereplője, mert pont csak akkora falatka, amit egy harapásnyira el tud tüntetni az ember. Én
hétköznapokon is
szoktam készíteni, mert nagyon hamar meg van. Dinsztelt káposzta mindig
van lefagyasztva, előző este csak kiveszem, kiengedem, másnap már tölthető is vele a leveles tészta. Langymelegen, frissen, ropogósan a legfinomabb. Nálunk még sosem volt ideje kihűlni. Elkészítési idő: 120 percHozzávalók:kb 20 db-hoz1 kg fejes káposzta2 ek olajsóőrölt borscukor1 cs Tante Fanny leveles tészta (270 gr)tetejére:1 tojásszezámmagElkészítése:1.
A káposztát lereszeljük, sózzuk, 30 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.2.
Az olajra rádobjuk a káposztát, puhára pároljuk, a befejezés előtt 5 perccel az
edény egyik felébe félre húzzuk a káposztát, a másik felében a zsiradékon megkaramellizáljuk a cukrot, összekeverjük a káposztával és még néhány percig együtt pirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük.3. A leveles tésztát kiterítjük, 3 csíkra vágjuk. Mindegyik csíkra egy vonalban teszünk a káposztából, feltekerjük, majd felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, kb 1,5 cm-es darabokra vágjuk.4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kevés hideg vízzel megspricceljük, előmelegített 220C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 5. Langyosan a legfinomabb.