Eljött az idő...

  • 2013.05.12.
  • 0

...hogy nekiálljak fogyókúrázni. Nekem a csodadiétákhoz nincs türelmem (meg főleg pénzem), egyszerűen azt próbálom tartani, hogy minél kevesebb szénhidrátot fogyasztok. Szerencsére ma már mindenhol hozzáférhetőek ilyen alacsony szénhidráttartalmú élelmiszerek, de már az is nagy előrelépés, ha száműzzük a cukros és lisztes termékeket az étrendünkből.
Én a közeljövőben ezt próbálom betartani. Persze a családomnak továbbra is ugyanúgy főzök, a saját részemhez egyszerűen szénhidrátcsökkentett termékeket használok, így az ételeim stílusa nem fog megváltozni :)
Legutóbb salátát készítettem ebédre, ami (az én fogyasztásomat mérve) két adag lett, de nagyobb étkűeknek lehet, hogy csak egy evésre lesz elég.

Körtés mediterrán saláta posírozott tojással
 
Hozzávalók 1-2 főre:
1 avokádó
2 szelet szénhidrátcsökkentett kenyér
2 dkg fehér cheddar sajt
1 körte
¼ camembert
1 közepes paradicsom
1 újhagyma
Negyed lime leve
1 marék bazsalikom
1 csipet só
2 tekerés bors
2 ek olívaolaj
2 levél saláta
2 tojás
2 kk ecet
 
A bazsalikomot nem túl apróra vágjuk. összekeverjük a lime levével, olívaolajjal, kevés sóval, több borssal.
A kenyeret egycentis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. Az avokádót meghámozzuk, a sajtokkal, paradicsommal, körtével együtt szintén összekockázzuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük a zöldségekkel, körtével, sajtokkal és az öntettel.
Egy lábasban 1 l vizet forralunk, beleöntjük az ecetet. Mikor forr, óvatosan egyenként beleengedjük a tojásokat. 2,5 perc után (pontosan!) szűrőkanállal kivesszük.
Tálaláskor két mélyebb tányérba tesszük a megmosott salátaleveleket, elosztjuk rajtuk a salátát. Rászórjuk a kenyérkockákat, majd ráültetjük a tojásokat.