Csokis-diós palacsintametélt

  • 2021.05.09.
  • 4

A palacsintát általában töltve fogyasztjuk és édességként. Nálunk most picit másképpen került asztalra és második fogásként. Dió és csoki került rá, valamint metélt formában kínáltam. Azoknak mindenképpen ajánlom, akik a hagyományos dolgokon túl szívesen próbálnak ki valami újat, valami mást. Hozzávalók 4 személyreTésztához:*2 nagyobb tojás*1 nagy csipet só*1 tk vaníliás cukor*1 csésze liszt (2 dl)*1 csésze tej (2 dl)*1-2 ek olaj a sütéshezTovábbá:*1 púpozott ek vaj*1 ek cukrozatlan kakaópor*1 ek cukor*1 ek rum (vagy rumaroma)*2-3 ek tejszín*5 dkg darált dió*porcukor a szóráshoz
A palacsintához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sóval, vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a tejet és a lisztet felváltva adogatva simára keverjük. A fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába. Felforrósított, olajjal kikent palacsintasütőben kisütjük.
A vajat a kakaóporral, cukorral és tejszínnel összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a rumot.
A palacsintákat 0,5 cm széles csíkokra vágjuk, tányérra rendezzük. A csokival meglocsolva, darált dióval és ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.