Böllérmódra töltött szűzpecsenye

  • 2018.12.09.
  • 1

Ez egy igazán könnyű fogás, amit akár hétvégén ebédkor, akár az ünnepi asztalon is kínálhatunk. Remek hidegtál készíthető belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.Hozzávalók 4 személyre*2 db 40 dkg-os szűzpecsenye*3 púpozott tk sertéssült fűszerkeveréka töltelékhez:*30 dkg darált sertéslapocka*1 púpozott kk fokhagymás só*1 csapott kk őrölt bors*1 csapott kk fűszerpaprikaa sütéshez:*Kb. 0,5 dl olaj*0,5 dl vízA darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, két részre osztjuk, egyenként a szűzpecsenyék hosszához igazítva rudat sodrunk, szaloncukrot formázva folpackba csomagoljuk, legalább 90 percre a mélyhűtőbe rakjuk.A lehártyázott szűzpecsenyéket felszúrjuk, kívülről bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A tölteléket a mélyedésbe töltjük, a két végét hústűvel összetűzzük. Felforrósított serpenyőben kevés olajon körbepirítjuk. Tepsibe fektetjük, a pirításkor maradt zsiradékot mellé öntjük, egy kevés vízzel együtt. Lefedve, 180 fokon hőlégkeveréses módban 1 órát puhítjuk. Fedés nélkül, a szaftjával meglocsolgatva pirosra sütjük. Hidegen szeletelve kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.