Tojáskrémbundás csirkemell

  • 2018.03.25.
  • 4

Már nagyon érezni az ünnep közeledtét, mindenki húsvéti fogások, és sütemények után kutat. Nos, azért enni addig is kell. Szó se róla, nagy kedvenceink a bundás húsok, mert a külső réteg alatt a hús puha, és igazán szaftos marad. Egy kicsit egészségesebb változat készült, mert a fehér liszt helyett zabpehelylisztet használtam és friss salátával kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. Az ízesítőket a Fűszerészbiztosította. Hozzávalók 4 személyre: *80 dkg csirkemellfilé *2 teáskanál sültcsirke fűszersó Bundához: *4 közepes tojás *1 púpozott tk fokhagymássó *0,5 kk őrölt bors *1 nagy csipet őrölt szerecsendió *4 púpozott ek zabpehelyliszt *2 púpozott ek tejföl Forgatáshoz: *10 dkg zabpehelyliszt Sütéshez: *olaj A megtisztított húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, és megszórjuk a fűszersóval.
A bundához a tojásokat a fűszerekkel egy kicsit felverjük, a liszttel simára keverjük, a tejföllel lazítjuk. A tojáskrémet addig pihentetjük, míg a sütéshez az olaj felforrósodik.
A hús szeleteket először megforgatjuk a zabpehelylisztben, utána a tojáskrémben, kicsit lecsepegtetjük és az olajban közepes lángon barnára sütjük.
A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Friss salátával kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.