Kakaós csipkekeksz

  • 2018.03.03.
  • 1

Ismét elővettem a csodás kis kekszkészítő szettet, amiről már ITT korábban írtam. Most egy nagyon egyszerű, nem túl édes, de annál kakaósabb finomság készült a segítségével. A családot két részre osztotta. Az édesebb szájúaknak túl kakaósnak bizonyult, de a másik felének a 20 darab is kevésnek bizonyult. A tésztával könnyű volt bánni, nem kellett pihentetni és a formát sem belisztezni, így sem ragadt bele. A végeredmény egy omlós, kívül roppanós keksz, ami jól záródó dobozban biztosan sokáig eláll, ha el nem fogy. Legközelebb egy kis édes krémmel fogom megtölteni, így majd a család másik felének is tuti kedvére lesz, de akkor már az egy adag biztosan nem lesz elég.Hozzávalók kb. 20 kekszhez:*13 dkg liszt*5 dkg porcukor*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor*10 dkg vajA lisztet elkeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd összedolgozzuk a vajjal.Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. A csipkés kekszformával kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.