Diós csokis csillagok

  • 2017.12.15.
  • 1

Ez egy igazán egyszerű, csupán pár hozzávalóból elkészíthető aprósüti. Nekem alig egy bő óra alatt sikerült egy adagot megcsinálni. A tészta a cukortól elég édes, de az étcsokoládé ezt elég jól ellensúlyozza. Pihentetni nem szükséges, bár a tészta lágy, de könnyű vele dolgozni. Csokizás nélkül, légmentesen elzárva a süti pár napig jól tárolható. Hozzávalók kb. 53 db csillaghoz: *25 dkg liszt *1 nagy csipet só *1o dkg cukor *1 tk házi vaníliás cukor *1 citrom reszelt héja *15 dkg margarin *1 egész tojás *18 dkg étcsokoládé *1 ek olaj *10 dkg darált dió A lisztet elkeverjük a sóval, cukrokkal, reszelt citromhéjjal, majd összedolgozzuk a tojással és a margarinnal. Lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott csillagformával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem fényes a tészta teteje és a szél elkezd pirulni. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, lekenjük a csillagok tetejét, majd megszórjuk darált dióval.
A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.