Sárgarépás cukkinis csirkekocka

  • 2017.10.24.
  • 3

Ez egy egész érdekes rakott csirke, mégpedig cukkinis és répás feltéttel. Hidegen és melegen is finom fogás, bár kétségtelen, hogy előbbinél sokkal szebben szeletelhető. Nem nagy adag, de egész laktató, nálunk négy főnek teljesen elegendő egy ebéd alkalmával. A recept megjelent a Kifőztükmagazin októberi számában is. Hozzávalók 4 személyre: *1 egész nagy csirkemellfilé *1 nagy csipet só *1 nagy csipet őrölt bors Cukkinis feltéthez: *20 dkg reszelt cukkini *1 csapott kk só *1 nagy szál sárgarépa *1 kis fej vöröshagyma *2 kisebb tojás *15 dkg trappista sajt *3 nagy gerezd zúzott fokhagyma *1 nagy csipet őrölt bors *2 csapott ek liszt Először a megtisztított cukkinit a reszelő nagy lyukán lereszeljük, megszórjuk sóval és félretesszük. A csirkét felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk és egy 20*20 cm-es olajjal vékonyan kikent jénaiba fektetjük szorosan egymás mellé. Meghintjük sóval és borssal.
A cukkinit kicsavarjuk, majd egy tálban összekeverjük a durvára reszelt répával, az apró kockára vágott hagymával, a reszelt sajt kétharmadával, kissé felvert tojással, liszttel és ízesítjük a fűszerekkel.
A csirkeszeletekre kanalazzuk a cukkinis tölteléket. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percet puhítjuk, majd a maradék sajttal megszórva további 20 percet pirítjuk.
Hagyjuk kihűlni és kockára felvágva kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.