Káposztás nokedli

  • 2017.09.25.
  • 0

Ilyenkor ősszel előtérbe kerülnek a káposztás ételek. Nagy kedvenc a cvekedli, ezért ennek a mintájára készítettem egy adag borsos, pirított káposztás nokedlit. Igazán laktató, húsmentes fogás. Hozzávalók 4 főre: Nokedlihez: *3 nagyobb tojás *Kb. 20-25 dkg liszt *1 csapott kk só Továbbá: *1 kisebb fej káposzta *6-7 ek olaj *1 csapott kk só *1 csapott kk őrölt bors A káposztát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és borssal.
Egy fazékba sós vizet forralunk két evőkanál olajjal. A nokedlihez a tojásokat csomómentesre dolgozzuk a sóval és annyi liszttel, hogy ne kapjunk se kemény, se túl lágy masszát.
Ha gyöngyözve fő a víz, akkor beleszaggatjuk a nokedlit, majd ha feljöttek a víz felszínére, további két percet főzzük, hideg vízre leszedjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
Beleforgatjuk a pirított káposztába, majd felpirítjuk, és ha még szükséges ízesítjük sóval és borssal.
Melegen, azonnal kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.