Tonhalas bruschetta

  • 2017.08.21.
  • 1

Ritkán készítek bruschettát, de akkor igazán jól tud esni. Már korábban próbáltam a hagyományos és a mozzarellás változatot, most pedig egy kevés tonhal került rá. A friss bazsalikom levelek igazán jól kiegészítik, azt nem érdemes lehagyni róla. Nagyon finom, hamar el is készül. A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is. Hozzávalók 2 személyre: *4 szelet kenyér *1 gerezd fokhagyma *5 dkg olajos tonhal *1 nagyobb paradicsom *1 kisebb fej lila hagyma *1 csipet só *2 ek olívaolaj *pár friss bazsalikomlevél A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot és a lila hagymát kisebb darabokra vágjuk, meghintjük sóval és egy kevés olajjal óvatosan összeforgatjuk. A kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük a félbe vágott fokhagymával, majd ráhalmozzuk az olajos paradicsomot, és a lecsepegtetett, apróra tépkedett tonhalat. Pár friss bazsalikomlevelet szórunk a tetejére és azonnal kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.